En què consisteix El Mètode?

OPINIÓ: Rafael Bisquerra, Director del Postgrau en Educació emocional i benestar i del Postgrau en Intel·ligència emocional a les organitzacions de la Universitat de Barcelona.

"Amb motiu d’una formació outdoor training que fem anualment en els Postgraus, he passat dos dies a La Granja Escola de Sta Maria de Palautordera. L’experiència ha estat magnífica en tots els sentits i ha estat valorada en grau màxim (un 10) per l’alumnat. Les activitats han estat molt ben planificades i dinamitzades per Andrés Martín i l’equip de La Granja, que és dirigida amb un gran 'savoir faire' per la direcció, amb grans professionals i excel·lents persones, entusiastes de l’educació emocional. El tracte és immillorable, els àpats deliciosos, el paisatge espectacular, les instal·lacions excel·lents. Per tot això, no és estrany que La Granja hagi esdevingut un referent en la formació pràctica en les competències emocionals des de l’educació formal (primària i secundària) fins a la formació d’adults (famílies, empreses, etc.)."

 

*Estudi Científic d'avaluació del Mètode La Granja© realitzat pel GROP, grup de recerca en Orientació Pedagògica de la Universitat de Barcelona (Novembre 2017), sobre una mostra de 132 nens i joves. L'Estudi quantitatiu i qualitatiu demostra canvis significatius entre l'abans i després en les 5 dimensions de les competències emocionals (consciència, regulació, autonomia, competència de vida i de benestar). Así mateix l'estudi avalua l'ansietat dels alumnes, demostrant una baixada significativa en els valosr de l'ansietat estat i de l'ansietat tret.