Què opinen els pares i mares?

Inici > Activitats > Estiu > Què opinen els pares i mares?

Els pares i mares dels nostres alumnes de l'estiu expressen aquí les seves opinions.

  

 • - Gael! Última setmana de La Granja, Setmana de drames.... I em mira com sempre que em mira quan veu que no entenc les coses i afegeix:

  - Mare, es separa la familia Gominoles

  Ho diu i se li humitegen els ulls. I mentre provo d’explicar-li que no cal que ens veiem continuament per sentir-nos aprop, me n’adono que m’heu tornat a guanyar la partida. L’autèntica lliçó li heu ensenyat vosaltres: familia és molt més que allò que uneix la sang. Li heu parlat de vincles que estan per sobre de tota biologia. Li heu parlat de confiança, respecte, admiració...d’amor del debò.

  Gràcies familia per alliçonar-nos un estiu més.

  Us estimem! Gael, Laura i César

 • Ja fa 7 anys que les nenes trien passar les vacances amb vosaltres.  La petita parla de sensacions, Cristina, l'hauries de sentir: diu que a la Granja tot és molt tranquil i relaxant però que a la vegada el temps passa volant. Dia si dia també diu que m'encantaria el que han fet avui: trepitjar pedres volcaniqués i fang, tirar-me per la catifa vermella, fer guerres d'aigua, muntar a cavall...LLegim el conte i de seguida ho relaciona amb coses que ha viscut o que la Queralt li ha explicat com per exemple que tots brillem per dins com si tinguessim purpurina encara que no ho sapiguem, o que hem de tenir confiança en nosaltres mateixos.

  La gran diu que la Granja és el refugi, que necessita anar-hi ni que sigui una semana perquè és l'espai a on retroba amistats però sobre tot és el lloc en el que sap que estarà bé interiorment, sense pressions, i a on li parlaran en un llenguatge que l'ajudarà a entendre's millor, a conciliar-se amb ella mateixa, a tenir cura de la seva autoestima i dosificar la seva autoexigencia. A ón hi ha persones que la busquen per abraçar-la i a on se sent estimada.

  I nosaltres de la Granja li expliquem a tothom que és el lloc a on "restauren a les nostres filles i a nosaltres ens ajuden a fer millor de pares". Sempre ens torneu a les nenes en millor estat del que us les varem deixar la primera setmana, sempre ens sorpreneu amb noves mirades, noves històries, noves maneres de treballar. Sempre ho voleu fer millor i us deixeu el cor en tots nosaltres. SEMPRE FEU EL MATEIX PERÒ SEMPRE SEMBLA DIFERENT. Gràcies per tot a tothom. Gràcies en especial a la Queralt perque ha sigut encantadora, super guai, i molt i molt reparadora. Gràcies a la Lucia. I gràcies a tu:pels mails, per tornar-me la trucada, per escoltar-me, per fer-me sentir exclusiva quan ho he necessitat (sempre ho fas així i al·lucino) i per l'abraçada d'os que va pintar un somriure a la cara de la meva filla gran que no té preu. Gràcies!!!! Àngels

   

 • ...des de la finestra de l’oficina, veig el Montseny, la muntanya màgica i em giro de tant en tant, miro per la finestra i penso en el meu nen, en La Granja, en què deveu fer, com de bé us ho esteu passant...enveja sana. Després en Martí ens explica amb força detalls què ha fet amb una alegria! Tan content! Ens canta cançons que li esteu ensenyant en tots els idiomes... Moltes gràcies per la feina que feu!!! Norma

 

 • I, un any més, un estiu més, arribem al final de La Granja... 7 estius amb vosaltres, i seguim aprenent, seguim avançant, ens seguim sorprenent... Són 5 setmanes en les que l’Unai i en Nil experimenten un creixement personal i emocional d’allò més intens. Però no només ells, aquestes 5 setmanes ens fan créixer com a família: les converses es tornen més profundes, més reflexives, més indispensables!   En Nil ha estat capaç de posar paraules a allò que sent, a allò que el preocupa, allò que l’angoixa, ha mirat dins seu i ens ha fet partíceps del que hi veia. I amb ell, nosaltes també hem explorat el nostre planeta JO, compartint en família el que hi trobàvem,...    L’Unai, ha viscut moments inoblidables, la nit a La Granja va ser una experiència BRUTAL, compartir confidències amb els amics sota la llum de les estrelles, és d’una emotivitat arrebatadora! Llàstima que es va adormir abans de poder veure la sortida del sol,..   I nosaltres, el Marc i jo, no podem més que sentir un agraïment total i absolut. Hi ha tant per agraïr que ho podríem resumir amb un TOT. Però, específicament us volem donar les gràcies per ajudar-nos a fer créixer els nostres fills mirant no només cap a fora, sinó també cap a dins. Per empodrar-los i fer-los conscients del que són capaços. Per fer que a la família sorgeixin situacions que ens ajuden a conèixer-nos millor. Per acollir i respectar la diferència, i viure-la com un acte de valentia. I, sobretot sobretot, per fer que els nostres fills siguin feliços, tots i cadascun dels dies que passen amb vosaltres.  Un GRÀCIES enorme, sortit del fons dels nostres cors. ❤️  Marc  Alícia  Unai    Nil

 

 • Cristina, no me’n puc estar d’explicar-t’ho, perquè sé que t’emocionarà tant com a mi.  Tornàvem a casa després d’assajar un acte de festa major.

  - Mare, sempre em preguntes que hauries de canviar perquè estigués més orgullós de ser el teu fill...

  Tant ràpid com vaig poder vaig contestar:

  -I tu sempre em dius que res....

  - Doncs ara sí que penso que hauries de canviar una cosa...

  Amb por, però dissimulant tant com vaig poder, vaig preguntar:

  - El què?

  - Hauries de treballar menys i ballar més

  Cert....vaig pensar. I encara va afegir:

  - Perquè quan balles, brilles!

  I mentre m’ajupia, l’abraçava i m’emocionava amb la veritat de les seves paraules; em vaig adonar que a casa, cada estiu, la Granja ens fa brillar més i més.  GRÀCIES.  Gael i tota la seva familia inclosa!

 

 • Us volíem transmetre el que pensem dels educadors que han acompanyat al Dante i en Ciro aquests dies, el Marc i la Patrícia. Són unes bellíssimes persones amb una intel·ligència emocional que els desborda per totes bandes. Han sabut treure el millor dels nostres fills, ajudar-los en les seves emocions i fer-los molt feliços!! Amb personal així el món serà molt millor perquè els nostres petits, i nosaltres també, aprenem molt al seu costat.   Moltíssimes gràcies per la feina que feu, molt bon estiu!!!!  Anna i Pedro S.

 

 • Impresionant... Com cada any felicitar-vos per la feina que feu amb els petits... No tothom sap donar a la tecla exacte i vosaltres ho feu!! Gran feina. I quan tothom gaudeix, aixo es nota... 4 setmanes a tope de Casal de la Alma i una festa final super emocionant.. La veritat és que soc de llàgrima fàcil perquè veure com la teva filla disfruta de cada cosa tan simple con es la natura, o el contacte amb els animals o dels seus companys,  dels monitors... L' Eva, un 10 de com a persona i m'emociona veure com amb molt carinyo, els nens aprenen i entenen tantes coses.
  Moltes gràcies i fins l' estiu vinent. Raquel

 

 • La nostra valoració i en especial la del Rubén, ha estat molt positiva. El dissabte quan el vam anar a buscar no semblava el nostre fill: estava xerraire com mai! Va abraçar als monitors per acomiadar-se! I no només ho va fer amb nosaltres sinó també amb la família quan l'ha anat veient aquests dies!   Ell és un nen més aviat reservat, i poc xerraire, i estar una setmana fora era tot un repte, tant per a ell com a per a nosaltres (de no saber res d'ell directament!!!), però tot i que li ha costat obrir-se,  ho ha aconseguit, perquè sinó ell no hagués estat tant pletòric quan el vàrem anar a buscar.

   Moltes gràcies a tots i en especial al Joan i l'Aida!   Elena 

 

 • Quería daros las gracias, porque este ha sido el primer año en el que mis dos hijos de 3 y 6 años han ido al Casal, y ha sido la bomba para ellos. Tenía cierto miedo a este verano, ya que es el primero que yo no pasaba con ellos el 100% del tiempo y me sentía mal por no poder proporcionarles un verano en casa conmigo. Pero os tengo que decir, que estoy súper contenta, porque creo que les he proporcionado lo mejor. Un montón de experiencias, emociones, juegos, diversión...  Gracias, porque nunca había recibido tantos abrazos de mi hija como desde que ha ido a La Granja. Gracias por hacer que ella se haya sentido tan ella, tan contenta y tan importante.  Gracias por quitarme el miedo al autobús cuando os llame en la inscripción.

   Nos vemos el año que viene.  Besos. Maria

 

 • Bona tarda! Jo ja vaig pensar que seria una experiència inolvidable... Quan rebia els emails de la Grazieladies abans del dia D, l'inici.. Ja em va emocionar sense veure res. La meva filla de 13 any volia una experiència nova, sense pensar ni gestionar res emocional. Quan vam arribar ja es sentir com a casa. Desprès els mails de la Núria cada dia m'emociona més i més. La Núria té un cor immens i sap molt bé endinsant-se dins del cor dels nens.  Mai hagués pensat que m'emocionaria en cada pas, en cada paraula i com l'últim el dia, tots units en equip abraçats baixant pel camí, Uuuf també em vaig emocionar molt.

  Què bonic sería el món si tots fossin i donessim amor com ho feu a la Granja. Tot seria més sencill. Els nens ja ho porten tot , nosaltres només tenim que escoltar, respectar i aprendre, i per descomptat donar amor. Gràcies per tot el vostre amor. L'any que ve tornarem a repetir, ella i les seves germanes. 

  Ana G

 

 • Tant el meu fill Aleix (13 anys) com la meva filla Paula (11anys),  repetien per segon any les colonies a la Granja. M´han comentat que encara que l´any passat va ser tot molt idílic i van tornar com si estessin en un núvol ja que quasi no va haver-hi conflictes (a diferència d´aquest any que sí ni ha hagut), diuen que aquest any han après molt més a gestionar els conflictes i les emocions que això els ha generat. Es senten molt més preparats per la "vida real", i amb eines que podran fer servir en el seu dia a dia, un cop tornin a la sev rutina.  Per resumir , deixo les 2 frases que em van dir els monitors de cadascun d´ells:

   - Cristian sobre l´Aleix : " És un crack i un lider positiu. Ho porta dins seu, només cal que ho tregui i cregui més en ell mateix"

  - Jose sobre la Paula: " ´Es encantadora, dolça, divertida, parla amb molta maduresa i m´ha ajudat molt amb el grup"

   Un cop més us felicito pel que feu....sou genials!!    Una abraçada!  Núria C.

 

 • Quiero felicitaros por el trabajo que hacéis con los niños, y deciros que estamos encantados con la experiencia.  Mi hija había sufrido algunas dificultades en el colegio, y le costaba un poco confiar en las nuevas relaciones, pero con Iván ha sido todo muy fácil.   Ha disfrutado muchísimo de sus nuevas amigas y amigos, ha aprendido a respetar las diferencias de cada persona y tolerarlas mejor, y se ha sentido querida y aceptada. Todo en conjunto le ha subido la autoestima mucho, y está muy feliz.  Es la primera vez que nos pide alargar y repetir en un Esplai!!!

  Gracias a Iván, a Alba, y a todo el equipo de La Granja, animales incluidos. Katy

 

 • Soy la mamá de Inés y Joan. Hoy han terminado el casal, han ido 4 semanas y los dos han llegado indignados porque querían volver la próxima semana, la del festival!!! Les da lo mismo que yo, su madre, esté de vacaciones y podamos compartir unos días juntos. La verdad, es que me llena de alegría y satisfacción el ver lo contentos y motivados que están y la alegría con la que se levantan cada mañana para ir a La Granja. No puedo expresar con palabras la satisfacción interna que siento, aunque estoy segura que me podréis entender.  Es genial lo que transmitis a los niños, y la ilusión que en ellos despierta.  Joan, que es más pequeño, me dice que ya no quiere volver al cole, que el siempre quiere ir a La Granja, ojalá pudiera!!! Lo que enseñáis aqui, es un regalo, y mis hijos han sabido apreciarlo. Muchísimas gracias, y sin duda, hasta el próximo verano!!!   Elena Blanco 

 

 • Aquest any buscàvem un Casal diferent, que ajudés a la nostra filla superar la barrera de la desconfiança. I quan ens vam informar del vostre Esplai... vam dir... AQUEST!!!  És el primer any que venim i us puc assegurar que de ben segur repetirem.  Després de finalizar les 4 setmanes  amb vosaltres i veure la cara de felicitat de la meva filla, només em queda dir-vos que moltes gràcies per la feina que feu!  Ella és una nena molt tímida, introvertida, observadora i prudent... Li ha costat un parell de setmanes adaptar-se completament i sentir-se segura. Però veure-la cada dimarts, baixar correns per dir-me... mama!! Avui he acariciat al cavall....  l’altre setmana... mama!! Avui he pujat al cavall (i la setmana vinent intentaré donar la volta al món) i l’altre setmana, súper orgullosa per haver donat la volta al món!!! Per mi, això no té preu!!! Necessita el seu ritme i se li ha de respectar i aquí ho heu fet tan bé....  Quina tranquil·litat em doneu! I que arribi a casa i li vulgui fer cartes i dibuixos amb cors per portar-li l’endemà a la seva monitora Lídia, això no té preu i diu molt . Cristina

 

 • Estem molt contents amb com ha tornat de les colònies, hem notat que ha madurat, que ha disfrutat moltísim i que recordarà aquestes colònies la resta de la seva vida. En parla a tothom, es coneix millor a si mateix, i està molt content d´haver viscut aquesta experiència.  Moltes gràcies per ensenyar-li tantes coses, per cuidar-los tant bé i repetirem segur l´any vinent. Gràcies. Anna

 

 • Soy la madre de Joel. Deciros que ha vuelto super contento de las colonias, lo veo cambiado y que le ha tocado emocionalmente vuestro trabajo. Explica lo de las emociones a su entorno,  a sus amigos e incluso a las madres de sus amigos les ha explicado como funcionáis y está super emocionado. Ayer hubo una discusión en casa con su hermana, y en vez de entrar en disputa se fue a pensar... le ha cambiado hasta el lenguaje!!!  A mi  me dice  que lo he de dejar más libre (y tiene razón ) . Lo veo más seguro de si mismo y tiene claro que aquellos que no le quieran,  no le merecen, así tal cual lo explica...ha sido una experiencia muy, muy positiva para todos y a JOEL lo veo super interesado y emocionado, todo esto le ha tocado la verdad. Hacéis un muy buen trabajo , os felicito y os recomiendo a todas mis amistades !!!  qué pena que no os conociera antes!!!!!  pensamos apuntarnos a alguna actividad en familia de sábados. Feliz Verano Sònia

   

  Bueno Graziella ya me dirás alguna cosa sobre lo que te he comentado, muchas gracias por todo , estoy muy agradecida.

   

  FELIZ VERANO 

  SONIA

 

 • "Va ser dimecres al vespre, a l'hora de dormir, quan ell estava al llit i jo acaba d'explicar-li un conte, i va ser aleshores quan em va dir:

- Mare, saps què?... a La Granja, ja no tinc fred

- Fred a la granja, Gael? Com vols tenir fred a La Granja si és estiu!

- Nooo mamaaaa, fred al cor!

I no vaig poder fer res més que abraçar-lo i petonejar-lo fins que em va dir que parés, "que em trencaràs una closca!"

Vaig pensar que no val la pena indagar massa en què li feia sentir fred al cor, però el que sí que val la pena, de totes, totes, es aprofitar aquesta escalfor que li doneu, que ens doneuI gaudir un estiu més, de tenir el cor calent"    GRÀCIES a tots!     Laura

 

 • Estamos encantados y satisfechos con la experiencia de nuestra hija en las colonias de la GRANJA. Su experiencia con vosotros es enriquecedora, Judit vino entusiasmada!!! Le ha ayudado a construir una parte de su personalidad, a nivel emocional y a nivel funcional también, con nuevos amigos, diferentes situaciones y valores alternativos para alimentar su autoestima. MUCHAS GRACIAS A TODO EL EQUIPO DE LA GRANJA POR VUESTRA LABOR EN INTENTAR AYUDAR A QUE NUESTROS HIJOS SEAN MEJORES PERSONAS.  Un abrazo . Emi i Toni

 

 • Dir-te: moltes, moltes gràcies per la tasca que esteu fent. Els meus tres fills venen cada dia a la Granja. I venen molt contents!!!!  Es lleven com si res i des de Calella cada dia cap a Santa Maria de Palautordera. Hi han frases que ens han deixat amb la boca oberta. Per exemple: "mama jo només vull ser feliç" en Marc de 7 anys. "Papa estàs assentat en la ràbia i això no és bo" Jan de 4 anys. Mare meva! I acabem de començar! És genial!!!
 • Tot i ser conscient que el treball emocional és lent i que cal anar-los entrenant , aquest és el segon any i hem pogut veure canvis: en responsabilitat davant les tasques compartides, en frenar més a temps davant dels conflictes entre germans, en més control de la ira pel que fa al Pol, en poder parlar amb més naturalitat del que sentim i del com ho expressem... Crec que sense ser prou conscients de tot el que aprenen, el modelatge que feu i les activitats que els oferiu són una gran experiència i us estem molt agraïts!   Una abraçada

 Els pares de l'Abril i el Pol. 

 

 • La Lamiae, de 6 anys, ha sigut l’ambaixadora oficial de la Granja a casa nostra, la transmissora dels vostres ensenyaments. En una pissarra hem anat apuntant tots els conceptes nous que cada setmana ha aprés i que incorpora de manera natural en les seves explicacions. T'asseguro que ens ha deixa't sense paraules més d'un dia: en escoltar algun renec ens diu que hem d'aturar al nostre CERVELL REPTILIÀ, si discutim diu que lo important és que ens COMUNIQUEM, quan alguna cosa no li surt bé diu que s'està FRUSTRANT, ens ha regalat més d'una ABRAÇADA D'OS, un dia em va veure plorant mentre miràvem una peli i li vaig dir que em feia pena el protagonista a les hores ella va matisar que això era EMPATIA. Seguiria amb mil exemples: VALENTIA, MOTIVACIÓ, POR, RELAXACIÓ, ALEGRIA, etc.. Cristina, que tot això succeeixi no és ni tan fàcil, ni tan normal: vosaltres ho feu possible perquè oferiu a canalla la motivació adequada, teniu monitors que creuen en el que fan, tots plegats us esforceu, insistiu, connecteu i us ocupeu de que la intel·ligència emocional de tots els membres de la família de casa creixi i millori durant tot el mes de juliol, els teus correus diaris posant l'accent en allò que és important en els nostres fills ens ajuden a veure'ls i viure'ls millor.  Àngels 
 • Hola Cristina i equip de la Granja. Sou espectaculars i no sabem com agrair-vos la feina que feu cada minut, cada dia, cada colònies, cada casals, etc….. SEMPRE !!!!!  Transformeu als nens i als pares els il·lusioneu. Soc del ram i comparteixo la vostra filosofia aprenent cada dia de vosaltres. Sorprenentment altra vegada , quan hem vist que el nostre fill Nil, que ara mateix està de colònies emocionals, ha aconseguit el repte que el Cristian, genial monitor, tenia. Era que pugés al cavall. Ens emociona saber com de bé se sentirà el Nil ara mateix i que al fer això ha superat moltes altres coses. Sou increïbles. GRACIES INFINITES de veritat per tot. Viuen experiències que si no fos aquí amb vosaltres, no seria possible.  CARME, ENRIC i ALBA

 

 • El meu fill Pau va estar de colònies la setmana passada, amb el grup de l'Anna. Per ell era la tercera vegada que hi anava i cada any torna més content! Jo crec que ell no és del tot conscient de tot el que sent i viu dia rere dia a les colònies, ell veu que s'ho passa bé amb les activitats, amb els companys, amb els animals i sobretot amb els cavalls... Però fins que no torna, para i comença a recordar per explicar el que ha viscut és on comença a ser-ne conscient!  Cada any quan el recollim ja veiem que torna un Pau diferent, canviat! per la cara que fa es nota tot lo ple que ve d'emocions regenerades, potser algunes enfortides i altres descobertes!

I així és, la confiança en ell mateix, el voler enfrontar-se sol amb les seves pors, a saber demanar ajuda per enfrontar-s'hi quan no és del tot capaç, a saber gaudir del que li dóna la natura, els amics, les monitores.... Els cavalls per ell i suposo que per molts l'ajuda moltíssim, cada any es demana que li compren un cavall i que el Kike l'ensenyi! N'està molt d'ell també! Nosaltres, com a pares, només tenim paraules d’agraïment a tot l'equip de la Granja,(animals inclosos) perquè tots formeu un gran equip capaç de fer adonar als nostres fills del que senten i que moltes vegades no saben posar-hi paraules per explicar les seves emocions! En Pau des de que ve amb vosaltres ho fa! 

Nosaltres ho seguirem treballant, se'ns dubte!  Gràcies per tot i fins aviat!    Anna

 

 • Aquesta setmana ha estat la primera en la que els meus fills, Anna (11 anys) i Éric (5 anys) han gaudit de l'esplai a La Granja. Només us volia escriure  per agrair-vos la dedicació i estima que teniu envers els nens. Des del primer dia, els meus fills han sortit emocionadíssims de l'autocar i súper contents de tot el que havien fet a La Granja. Ahir nit, mentre sopàvem vàrem preguntar a l'Eric per la polsera de colors que duia i ens va dir: "mama, és la polsera de la confiança... et dona el poder de fer tot el que tu vulguis aconseguir". I de com va tancar els ulls com si estigués demanant un desig i als minuts diu: "he demanat un desig: vull que demà dissabte també hi hagi esplai a La Granja!". Belén Macià

 

 • Volem compartir amb tu, amb tota la família de La Granja, la conversa i la situació que aquest vespre hem viscut amb el nostre fill Jan, (10 anys, grup de la Laura C.). Fa dies que notem que quan el venim a recollir a la tarda i marxem cap a casa, es posa de mal humor, està contestatari, rebel.... Li preguntem, parlem amb ell, mirem que ell sàpiga identificar què li passa.  Avui sopant,  en Jan fins i tot s'ha posat a plorar: " per què em passa això? jo sóc feliç! No entenc per què us contesto així!"   Ha estat apassionant explicar-li, "això" que li passa. Després de molts mesos d'escola, deures, exàmens, límits i més límits, ara té l'immens privilegi de poder SER ELL durant cinc setmanes. Li hem preguntat sobre el que aprèn a La Granja perquè s'adonés de les seves  habilitats com l'empatia, la força de l'amistat, el respecte, la imaginació, l'autonomia, el sentiment de pertinença i protecció del grup, la identificació de les diferents emocions....i s'ha sentit realment orgullós, ha canviat la mirada!  Haig amb l'As de SER UN MATEIX, sentir-se lliure també fa sortir "les misèries" , els rets primitius de cadascú!

Jan ens ha afegit: "quan em veniu a buscar també estic una mica de mal humor perquè no vull marxar da La Granja" .  Bona feia Cristina!! Moltes gràcies!!!   El nostre fill avui ha après que ell brilla molt més del què es pensava, i alhora ha descobert un "Jan" que no és tant "guai"... Que si això és dolent??? NOOOOO!!! És una part igual de preciosa d'ell, però que necessita un tractament diferent: mentre que a l'alegria, la il·lusió, l'empenta, la felicitat, l'empatia, l'autoestima, la seguretat...els calen unes "carreteres" interiors molt amples, la ràbia, la por, el mal humor, els crits, la rebel·lia,...també formen part de TOTS nosaltres, però posant-les en una carretera ben estreta, perquè si té pressa per sortir, es posi a la cua i surti A POC A POC!  Avui els pares d'en Jan hem gaudit d'una preciosa lliçó de vida!! Ha estat Apassionant!!  Gràcies a tota La Granja, Amèrica i Mut incloses!!! Jordi Carreras i Antònia Martínez.

 

 • La valoració de la Laia de les colònies va ser només pujar el cotxe i dir-li: Laia, de 0 a 10 i contestar-nos ella: 9.5!  Ella quan la vàrem anar a buscar estava molt contenta per l'experiència i amb moltes ganes de xerrar. Ens va explicar les moltes activitat que van fer, la connexió que havia fet amb les companyes,... Nosaltres, a part de l'organització, del tema del conte (que ens va sembla molt bona idea i ens ha fet pensar molt),... també estem molt contents, perquè a la Laia l'hem trobat més segura (tant de la manera de parlar, com dels actes), també més autònoma i més d'un cop m'ha fet algun comentari que ens ha deixat parats. Per exemple el seu germà que la xinxa i ella dir-li: saps com em sento jo si em xinxes? T'agradaria sentir-te així?   Per tant creiem que els heu fet una bona sacsejada interior i estem molt contents.   Una abraçada ,

Carles i Alícia

 

 • Nosaltres després de sis anys de compartir colònies amb vosaltres que us hem de dir... Doncs que molt contents com cada any.  La Carlota quan l'anem a recollir ja diu.." l'any vinent tornaré oi' " mes garantia que aquesta no? Cada any hem estat molt contents amb el monitor, aquest any amb el José també, molt, la nena i nosaltres. Li agraïm les seves paraules sobre la Carlota, aquest nou curs tenim difícils canvis i va ser un subidón les paraules i la dedicatòria que li va fer: " Carlota si segueixes així, arribaràs allà on vulguis"  . Gràcies de nou grangers.. Fins l'any vinent.  Emi 

 

 • Sóc la mare de Marc i Sira. Ja fa uns anyets que vaig deixar de ser la Dolors per ser la mare de. I estic molt contenta i orgullosa de ser-ho. Us escric  perquè em sento molt agraïda per tot el que heu fet aquesta setmana per els nostres nens.  Els meus nens no són "meus" i per tant no haig de conèixer tot el que els envolta com a eina de control. Haurem de veure com anem creixent el seu pare i jo amb ells, i com anem aprenent tots junts d'aquesta experiència preciosa que és la vida.  Han vingut molt contents, molt riallers, molt plens. Els he vist més "alts" en tots els sentits. És com si tinguessin un auto bastó intern més fort que fa una setmana. No hi ha paraules per expressar el que això significa per a la vida de qualsevol. Feu una gran feina, plena de vocació, de implicació, de passió. Es respira una bona energia per tot arreu de La Granja, i és molt contagiosa! L'energia de La Granja ha entrat a casa nostra també, i no volem que surti.  És cert que tots teníem por per aquesta setmana, cada un amb les seves històries, però haig de dir que hem superat la setmana amb nota! i el retrobament ha estat tranquil, serè però amb moltes ganes també. Gràcies per enviar-nos cada dia explicacions del què i del com del dia, gràcies per les fotos i gràcies per la vostra presència.    Dolors y Jose

 

 • Tant sols fa 3 hores que l'hem recollit de les colònies,  i ja respiro la felicitat que irradia el seu cor. Com cada any des de fa 4....  quan el recullo veig  a un Àlex més pur, més autèntic. Sou un bàlsam pel seu esperit️ . Gràcies per tot: pels e-mails, la feina, els monitors, les cuineres, en Kike, els animals, el tracte... i sobretot per plasmar la teoria en unes colònies emocionals. Cristina gràcies.  El món necessita molt La Granja!   Patrícia Gallardo

 

 • "L'Eloi només ha pogut fer una setmana de casal a La Granja, amb el grup de la Mireia (5 anys). A P4 ja va venir de colònies amb l'escola, i encara dormim amb la pedra màgica sota el coixí i les nits de lluna plena la posem a la finestra (el seu germà de 2 anys, va agafar per iniciativa pròpia unes pedres que teniem a casa, i se les va posar a sota del seu coixí, ell també volia la seva pedra màgica).
  Al Casal l'Eloi ha gaudit molt, i em va sorprendre quan dimecres, sense que jo li preguntés res, em digués: "mama, ja no tinc por... m'han ensenyat a no tenir por", vaig quedar al•lucinada de que amb només tres dies ja fos capaç de dir-me això... Gràcies per tot!
  Laura
 • Un any més us dono les gràcies i us felicito per la bona feina. L'Ariana (grup de la Clara) i la Maria (grup de la Núria) ho han passat genial i han aprés moltes coses que segur les ajudaran a créixer felices i superar els petits entrebancs que s'aniran trobant durant el curs. A casa ja hem notat la feina que heu fet, ara ens és més fàcil parlar i arribar a acords... les meves petites es fan grans!!!   Moltes gràcies a tots i fins el setembre vinent!! Maria José
 • Per nosaltres ha estat tota una experiència. La Bruna, no només ha tornat súper feliç, sino que a més menja com mai!. Les colònies li han obert la gana..... I encara li dura lo de la habitació cuqui. Ostres, quin gran invent. Li encanta endreçar.... Durar? Pel que fa a l'Iria també ha estat una experiència fantàstica. Té una llarga experiència d'anar de colònies i sempre torna canviada, però aquest cop, el canvi és diferent... Potser més carinyosa, més espontània. No ho sé definir... Pero algo ha canviat. Té moltes ganes de tornar i diu que vol tornar a anar amb la seva monitora Anna. Ha tornat enamorada d'ella! A mi també m'heu fet treballar i molt! M'heu recordat que la educació emocional dels fills no pot anar deslligada de l’educació emocional dels pares. I en això... Uf, quanta feina ens queda encara per fer!. Que per més psicòloga que sigui, en molts temes personals, encara vaig amb bolquers.  Una forta abraçada de part de tota la família. Gloria F.
 • No sóc de masses paraules, però aquest any he pensat que la millor manera d'agraïr-vos el que feu, era compartir amb vosaltres un moment molt especial que vam viure a casa, ahir quan vam tornar del festival del casal. En Nil (5 anys) va entrar directament cap a la seva habitació, a jugar, vaig pensar. Després d'una estoneta de no sentir-lo vam treure el cap a veure que feia. La nostra sorpresa va ser quan ens el vam trobar estirat a sobre el seu llit mirant-se la foto de grup de record que la seva monitora, la Vanessa (seva monitora), els hi havia donat a tots. Quan li vam preguntar què feia, ens va mirar i amb els ulls plens de llàgrimes ens va dir "trobaré a faltar la Vanessa!!" I tot seguit, entre llàgrimes i sanglots es va treure la samarreta de La Granja, la va plegar i la va guardar dins la caixa dels petons que va fer al casal.  Li vaig intentar explicar que el que li estava passant, aquesta enyorança, tot i que el feia sentir trist, era una cosa molt bonica, ja que volia dir que no només s'ho havia passat molt bé, sino que havia conegut gent molt maca i que s'estimava i això era  el millor regal que s'enduia de l'Esplai.  Vaig veure que m'havia entès quan amb els ulls plens de llàgrimes em va dir: "doncs mama, per l'any que ve necessitaré una caixa dels petons molt més gran!!!". La Vanessa ha estat el punt clau perquè el Nil s'ho passés tan bé i s'emportés aquest gran regal de La Granja com és estimar i sentir-se estimat pels amics. Ella, en el seu informe posa el Nil en un pedestal...doncs el Nil també la hi té a ella!!  Moltes, moltes, moltes gràcies a tots pel que feu!!!  Una forta abraçada a tot l'equip i  fins l'any que ve!!   Vero.
 • Després de llegir ahir l'últim capítol del conte, en família,  volia compartir l'experiència amb vosaltres !!!  Ja us imagineu l'estampa, oi? Recordeu les instruccions? Tots acurrucadets al llit: el papa, la mama, les dos nenes en mig nostre i poquíssima llum que finalment vàrem haver d'encendre, tot i les protestes de les peques, doncs no es fàcil enfocar bé les lletres amb els ulls plens de llàgrimes contingudes si a sobre estàs a les fosques. Llegir bé les paraules i mantenir l'entonació adequada fins al final amb un nus constant a la gola també va ser molt complicat. Però el "momentazo" va venir després del punt i final quan li vaig haver de dir a les nenes: "tranquil·les, no patiu, no em passa res, la mama està bé...ploro perquè es molt i molt bonic".  No tinc paraules. Un conte pels grans sens dubte. Però avui dinant amb els companys de feina els hi explicava tot plegat: reproduïa fragments del conte que m'han semblat brillants com el de la dificultat de triar i renunciar o el tros final que explica que podem triar com volem explicar-nos la nostra història... en què ens volem fixar més del que vivim (penseu que en el cas del nostre model familiar, acolliment + adopció,  això ens resulta molt útil...bàsic diria jo), l'escenificació que heu fet de les emocions i les cartes que ens heu demanat que escrivíssim a les nostres filles (que per cert els hi ha encantat rebre). Jo anava parlant i movent les mans que es el que faig quan m'entusiasmo i tots escoltaven i jo em sentia DESPERTA!. I sabeu que m'han dit? 

      Com t'agrada la Granja, oi Àngels?
      Si. A tota la nostra família ens agrada moltíssim.
      Milers de gràcies per fer les coses com les feu, milers de gràcies per ser com sou ( cavalls, cabretes i vaca inclosos ;-))
      Àngels & family

 • Amb aquest correu només vull agrair-te a tu i a tot l’equip de La Granja, les tres setmanes meravelloses que heu fet passar a l’Ariadna.  Amb aquesta estada a La Granja nosaltres (la seva mare i jo) teníem tres objectius:
 1. Veure si l’Ariadna era capaç d’acceptar i integrar-se i desenvolupar-se en un lloc on no coneixia absolutament ningú – El primer dia ja vam veure que aquest objectiu estava assolit!!
 2. Aconseguir que l’Ariadna estigués contenta, feliç, desconnectant totalment del col·legi durant una temporada – L’Ariadna ha estat súper alegre aquests dies, eufòrica, distesa, relaxada!!
 3.  Aconseguir que l’Ariadna superi determinades pors: refiar-se més dels altres, superar reptes, fer nous amics sense por al rebuig,.... – L’Ariadna ha fet amics, ha pujat a cavall, s’ha banyat a la piscina sense nosaltres, ...

Poden semblar coses molt tribals però la seva mare i jo sabem que la seva estada aquí ha estat molt positiva per a ella . Es per tot això que us volem agrair totes les facilitats que ens heu donat i tot el treball que realitzeu. Un dia em vas preguntar si jo soc dels que preparo el camí pels meus fills o preparo als meus fills pel camí. En aquell moment no vaig saber que contestar-te. Ara, crec que  ha de ser una mica de cada cosa, però que fonamentalment cal preparar els fills pel camí. Amb aquesta estada a La Granja hem volgut que l’Ariadna hagués d’enfrontar-se a situacions que sabíem que eren un repte per a ella. El més fàcil hagués estat apuntar-la al casal de l’escola que allà coneix a tothom i es un entorn que ja coneix. Però teníem clar que creiem que li estaríem fent un flac favor.  Moltes gràcies per tot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ferran Gómez

 

 • Els meus fills  han vingut per primera vegada al vostre esplai i han sortit encantadíssims, després de varius anys de casals en diferents lloc diuen “són els millors, mama”. Només una cosa, que ha estat curt, només han estat quinze dies però això ho solucionarem a la propera!!.  El Pol amb la Judith ha quedat meravellat i veig que s’ha fet gran en pocs dies ¡ La Daniela encantadíssima amb el Guillem i amb el seu grup, no coneixia a ningú però la seva timidesa no ha pogut amb ella aquesta vegada. Feu una molt bona feina i gaudiu amb el que feu i el resultat de tot això és la satisfacció plena dels nens. També felicita a cuinera ( la Daniela, que és una mica trapella amb el menjar, diu que tot estava boníssim i que ojalà la tinguessin de cuinera a la seva escola.

     Fins la propera i bon estiu!

     Xesca Navarro

 

 • Avui som uns pares els que necessitem fer-te arribar un e-mail a tu, i a la família de La Granja! Seguint els vostres consells, ahir a la nit, estirats tots 3 al llit del nostre fill Jan, vàrem llegir el capítol 2 del conte. L'entorn era fabulós, i la lectura del conte feia que tots 3 ens traslladéssim als boscos de La Granja! La cara d'en Jan, mentre escoltava molt atentament, denotava que recordava el que ahir mateix havia experimentat a La Granja! "La senyora Por també ens ha vingut a veure a nosaltres i ens ha dit que ens acompanyarà tota la vida, i que ens farà anar com titelles!!!! Però jo no vull que em mani la Por, la manaré jo!!!"  Els ulls li sortien de la cara....estava clar que ahir les seves emocions es van remoure! Quan vam acabar la lectura del segon capítol, vam decidir fer les nostres pròpies caixes per endreçar les nostres emocions, com fan en Biel, en Sergi, l'Emma, la Paula....amb la Rita al conte! Només t'hem de dir que se’ns van fer quarts d'11 de la nit, en Jan queia de son, però el bon regust que li estava donant el fet d'entendre i endreçar les seves emocions, l'aguantava amb els ulls ben oberts!!! Va ser fascinant veure en la seva cara com identificava ell sol el què sentia, les diferències entre la por, la ràbia i la tristesa. Tenia molt clar què li provoca calma, què li aporta alegria i què significa per ell la valentia!!!! Fins i tot va atrevir-se a posar colors a cada emoció: negre per la por, gris a la tristesa, blau a la calma, vermell a la ràbia, multicolor a l'alegria i or a la valentia! A nosaltres dos (pare i mare), el joc ens va servir per entendre una mica més com és i qui és el nostre fillet per dintre. Com a pares, ahir vàrem anar a dormir també amb les emocions remogudes, i alhora immensament feliços de sentir que havent seguit el vostre savi consell, havíem contribuït a que el nostre fill entengués una mica millor que si ell vol, pot fer-se la vida una mica més faci i identificar  quin és "el botó" que li permetrà endreçar correctament les seves emocions. Aquests pares necessitàvem avui compartir aquesta apassionant experiència amb vosaltres, i òbviament donar-vos les gràcies per a "entrenar-nos" a tots!!! Jordi  i Antònia Martínez, pares d'en Jan  (8 anys).

 

 • Sóc la Laura la mare d'en Jan que te 4 anys i aquest ha estat el 1r any que ha gaudit del vostre casal. Primer donar-vos l’enhorabona per la magnifica, sincera i bonica feina que feu tot el vostre equip. Sigui com sigui feu que tots els membres de la família desfruitem de la tasca que feu.  Segon, com ha pares hem vist que en Jan ha gaudit molt i per nosaltres això era primordial.  Però si a sobre t’endús un regalés com aquest ja és sublim.  Jan, que t'emportes de la Granja escola? " HE APRÈS A CUIDAR ALS PAPES".  Què més podem demanar?  Moltes gràcies. Laura Cela

 

 • Vull agrair-vos les 5 setmanes de felicitat que li heu fet viure a la meva filla Sara. Gracies a TOTS  i en particular a la Marta (monitora) per la bona tasca feta i per lo a gust que ha fet que la Sara es trobés. Paraules de la Sara: mai l oblidaré perquè m ha ajudat molt amb els "meus problemes".  Quan la meva filla a l' acabar cada mes de juliol passat a La Granja em diu "ha estat el millor casal de la meva vida" no em puc quedar sense donar-vos les gràcies més sinceres.  I estic segura que l estiu que ve em tornarà a dir el mateix. Així que si us plau, no canvieu!!!! Una abraçada i bones vacances!! Gemma Balltondre. Nota: tot el viatge de tornada després del Festival cap a casa va ser un mar de llàgrimes.  Això ho diu tot!!

 

 • Un cop mes dir-vos moltes gràcies. El divendres, l'últim dia,  marxant de La Granja amb cotxe, el Mauro s’acomiadava dient... Adéu granja... Fins l'any que ve si puc.... I em deia.. Em fa sensació rara la panxa. Tenia pena, s’acomiadava amb sentiment. Deixava allà aquells magnífics dies esperant poder tornar de nou l'any vinent.  Gràcies per estimar al meu fill, gràcies per fer-lo feliç...Un peto gran. Moni 

 

 • GRÀCIES CRISTINA PER TOT!!!!!!!! Farem cas dels teus consells, jo també he fet un canvi aquest estiu gràcies als meus fills, gràcies a La Granja i és cert que enyoren anar a La Granja cada matí però vivim amb l' il·lusió de venir cada any, ha sigut sens dubte un gran regal per ells i per nosaltres tota aquesta experiència, el festival va ser molt emocionant, semblava que els nens estaven en un núvol de felicitat com si res més passes al seu voltant, extraordinari....i jo amb la pell de gallina clar. Que tingueu tots un molt bon estiu. Ester.

 

 • Demà se'ns acaba el casal tot i  voldríem dir-te que el conte ens va tocar l' ànima, a més al final parles d' en Pau, com el meu fill, que va perdre l´avia, nosaltres també vam perdre l' avi fa poc.....tots ens vam emocionar....certament  aquest conte també és pels adults, tant de bo haguéssim sabut això de les emocions quan encara érem nens..... sóc molt feliç d' intentar que els meus fills puguin créixer coneixent-se una mica més....I estic sorpresa de com han crescut com a persones i els reptes que han anat superant, com si la granja i els nens fessin part de la seva família.......sens dubte estem molt agraïts per tota la feina que feu i les monitores tant atentes i dolces que ens ha tocat. En Pau m' ha demanat que tornem a llegir el conte i el tornarem a llegir sempre que ho desitgin...

 

 •  Esperem poder l' any vinent continuar aquest camí tant bonic de la vida i gaudir d' aquestes experiències que ben segur ajudaran als nostres fills a créixer en harmonia i serenor. Gracies de tot cor!!!!!!!!!!!!   Ester i Salva

 

 • Ja fa 4 anys que els meus fills (primer la Julia i després en Roger) acudeixen regularment a la Granja per passar amb vosaltres el mes de Juliol. I coneixent la teva trajectòria fa pocs dies vaig decidir comprar el teu llibre "ENTRENA'L PER LA VIDA", pràcticament l'he liquidat en molt pocs dies i vaig decidir posar en pràctica algunes de les situacions que tu hi expliques. El primer dia que van venir a la Granja vaig proposar a la Julia, que esta a punt de fer 9 anys, que si jo li donava diners em compraria el teu segon llibre "PALABRAS DE NIÑO" i de seguida em va dir que no, "mama em fa vergonya, mama no puc...." jo la vaig encoratjar a fer-ho però ella deia reiteradament que no.  Doncs bé, no sé exactament que ha passat a la Granja en aquestes dues setmanes , que ahir a la tarda va arribar la Júlia a casa i el primer que em va dir quan em va veure llegint el teu llibre i ja a punt d'acabar-lo (nomes em quedaven 5 pàgines). "Mama, si vols dóna’m els diners i demà te’l compro!!" Em vaig quedar súper sorpresa!!!!!!, jo li vaig dir que a més, si podia preguntar per tu i que me’l signessis i no va dubtar-ho ni un moment "ES CLAR QUE SI MAMA!!!". SORPRESA DOBLE!!!!! Així que aquest mati li he donat els diners perquè vingués a fer la gestió, espero que finalment ho haguí aconseguit. Perquè fa 1 mes això era INVIABLE!!! La Júlia es molt tímida i li fa molta vergonya fer aquestes coses amb persones que no coneix i en 2 setmanes ha sofert aquesta transformació!!!  MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLTES FELICITATS PER LA GRAN TASCA QUE FEU!!!! NO EM CANSAREU DE DIR-VOS-HO!!!!

-Vull compartir amb tu aquestes descobertes del viure del Martí que tenen un toc de màgia.... la màgia del lloc, dels animals, dels nens....però sobretot, de les persones que creuen en ell i, amb la seva GENEROSITAT, li donen oportunitats d'ampliar el seu món i em fan tenir més ESPERANÇA.

Núria

 

-Tinc la gran necessitat d'enviar aquest e-mail per dir-vos lo contenta que he estat amb vosaltres. Ha sigut el millor casal del meu fill. Felicitats per cadascú de vosaltres que feu això meravellós, autèntic i inoblidable.

Mónica

 

-El primer que vull és FELICITAR-VOS a tu i a tots els components de la granja, vaques, cabretes i cavalls inclosos.

M'encanta la feina que feu, els meus nens ja fa tres anys que venen, i no deixeu de sorprendre.

Estic enamorada de la granja i de la feina que feu!!!

La meva nena, a marxat plorant,  i eren les 12 de la nit i encara plorava..... I no sabia com consolar-la, he acabat plorant amb ella.....això són les grans emocions de la granja......

Que tingueu bones vacances i fins l'any que be!!!

Marta

 

-Com et vam dir ahir: FELICITATS!! per la feina feta!!, el festival i l'esplai va ser, un any més, molt emotiu i fantàstic. La cara dels nens, l’actitud dels monitors, assistants, personal... és d’agrair i per estar ben orgullosa.

Vau transmetre il·lusió, felicitat, coratge, valentia, emoció... des dels més grans als més petits.

que passeu molt  bones vacances que les teniu ben merescudes.

Gemma.

 

-Quan aquesta tarda li he preguntat al meu fill quin era el seu somni, m'ha abraçat ben fort, s'ha posat a plorar i m'ha dit:

"Jo el que vull és estar sempre amb tu i que no et moris mai"

Jo li he dit que això era impossible, que tots ens morim algun dia i m'ha contestat:

""doncs quan sigui gran, pensaré en quan era petit, i així no m'oblidaré mai de tu"

Mònica

 

-M'he emocionat i molt llegint els somnis de tots els pares, en definitiva tots tenim els mateixos somnis...

llegint això et recordes que si, que també tens somnis però que s'han quedat oblidats en algun racó degut a les circumstàncies que la vida per desgracia ens porta...

però penso que no, que els somnis MAI no els hem d'oblidar... els hem de mantindré, i no perdre de vista la màgia dels nostres somnis... i somiar perquè els nostres fills també ho facin!!!

GRACIES

Anna

 

-Avui hem acabat de llegir el conte, de nou un any més haig de felicitar-vos per tornar a escriure un conte que ens fa reflexionar sobre la vida.

mentre llegia amb  l'Adrià el conte de volar alt, em va fer immensament feliç quan l'Adrià, tot serio, em va dir... Mama, tu no em treus les pedres del camí, tu no em prepares el camí, tu m’estàs preparant a mi, per el camí que jo hauré de fer.... Uauuuu , que gran i plena em vaig sentir!!!

Els teus somnis, permeten que els nostres fills generin els seus propis, i fas que nosaltres els pares i mares siguem capaços de seguir aprenent, per poder preparar-los per el camí de la vida.

Moltes felicitats!!! i com no, ... Moooooltes gràcies.

Clàudia

 

-sou fantàstics!! No parem de mirar el video... ens encanta!!!

Em recorda un anunci d'Estrella Damm a un racó màgic del nostre país, amb uns nens plens de somnis per complir!

Jo vull ser petita x anar al vostre Casal!!! 

Judit

 

-Agrair-vos la tasca que feu dia rere dia amb els nostres fills. Caldria moooltes granges per món... i, a vegades, un trosset de granja x casa.

ens veiem l'any que ve! Ja només queden 364 dies... mentrestant continuarem entrenant les ales, continuarem intentant fent de pares que preparen els fills per camí i continuarem somniant.

Judit

 

 -L’experiència ha estat super!! I  la Martina nomes en diu coses bones: que és molt xulo, que ha conegut moooolts nens i nenes, que els animals, animalons i animalets (sobretot la cabreta, que ha batejat com a Minituri) són una passada, que els cavalls són bestials i que es menja, no súper... lo següent!!!  per tant, MOLTES GRÀCIES per tota la feina que feu!

Teresa

 

-La Mariona ja ha acabat els seus dies per la Granja i han passat volant! Com tot el que ens fa feliços! Aquest estiu ha gaudit del casal... ha fet bons amics, ha gaudit com mai de la natura fent cabanes al bosc... I com no, remenant els animals de la granja.  Ella és molt exigent amb el que vol i crec que ho ha trobat. per nosaltres veure-la tant feliç i relaxada ens omple de felicitat!

Feu una GRAN  tasca! No defalliu!

Iolanda

 

-Abans de explicar el meu somni us tinc que donar les gràcies per fer la feina que feu, no només amb els nens si no amb nosaltres els pares...crec que tot el que dieu son veritats una  darrera d’un altre i que son coses que mai ens parem a observar o pensar  i molt menys a veure en nosaltres mateixos o en la nostra unitat familiar... i es tan emocionant llegir el conte o els vostres correus...jo personalment ploro cada vegada que llegeixo alguna cosa vostra, i es que tot es tant emocionant...la meva filla nomes te 4 anys i no tinc la capacitat de fer-li arribar el missatge del conte, però igualment estic desitjant llegir el següent capítol perquè en cada capítol aprenc una cosa nova per mi, per ella, per la nostra família...i, com no, el poder parlar del meu somni es gracies a l’últim capítol!! Perquè en realitat m’he  adonat que fa molts anys que ja no somiava... MOLTES GRACIES PER TOT EL QUE ESTEU APORTANT A LA NOSTRA LLAR!!!

Raquel

 

-Hola! Sóc la mare de la Yaiza. No tinc paraules per expressar el que sento…els vostres emails ens han transmès una pau i una tranquil·litat…i què dir de les fotos…encara que hauríem desitjat més…

No necessito parlar amb la meva filla per saber que ha viscut una experiència única…El conte ens ha fet estar més a prop d’ella i comprendre moltes coses, i inclòs deixar anar alguna llagrimeta; almenys jo…

Donar-vos les gràcies per avançat i dir-vos que a poc a poc que puguem l’any que ve repetirem…Per cert, no hi ha colònies màgiques per a pares? Crec que ens faria molta falta!!

Ens veiem Dissabte!!

Luis

 

-Us escric unes petites línies per transmetre-us com ens està anant per casa aquesta primera setmana.

Podria dir "fantàsticament bé" i ja estaríem,  oi? Però a les hores no us faríeu una idea de lo súper entusiasmada que està l’Ariadna fins el punt que:

hem hagut de renegociar els esmorzars a casa perquè (i cito literalment) "quan arribo a la Granja estic tan emocionada per saber que farem que no tinc gens de gana". Ara esmorza fort a casa i llestos :)) 

-Hem hagut de establir torns de paraula durant el sopar per que les descripcions de com ha anat el dia de l'Ariadna han passat de durar un segon ("Be") a uns 40 minuts aproximadament, i a sobre ens diu que hem de deixar les preguntes pel final. Entendreu que aquesta part és la que als pares ens costa més doncs flipem quan en mig de la narració apareixen bruixes, polvos màgics, mapes del tresor, etc...;-)))).

-El moment del conte de l'Hort Màgic de La Granja, al vespre es digne de que el veieu per una finestreta: dos adults i una nena encabits en un llit de 80 i no se qui dels 3 mes commogut per la lectura...uff!! Xulissim...Estarem pensant tots els pares en lo bo i encertat que resulta aquest conte pels nostres fills per lo que els pot ajudar? O hem tingut la "xiripa" de que a la única que li feia falta una història així era a l'Ariadna i mira tu ..??? 

Ja veieu..  I acabem de començar.. 

Com a pares estem molt il·lusionats per lo divertit que resulta per la nostra filla  passar aquest mes amb vosaltres, però a més creiem que realment la podeu ajudar molt a coneixes per dins i a ser més feliç.

Àngels i Lluís

 -------------------------------------------

Carta una mare del casal d'Estiu

Com cada vespre, arriba el moment de mirar les fotos del dia i d'explicar el conte que ens envies.

Em poso al mig de l'Unai i en Nil, i amb la mateixa il·lusió de cada dia, mirem les fotos, intentant descobrir-nos en alguna, o veient els nostres companys/es, els monitors/es que tan estimem...

En alguna d'aquestes fotos, tenim el privilegi de veure allò que ells ens han explicat durant l'estona del sopar (que per cert, hem d'establir torns de paraula de tantes ganes que tenen d'explicar coses!), veure les seves mirades de concentració, les seves cares de felicitat, la seva expressió serena i tranquil·la... És un autèntic tresor, i us agraïm de tot cor l'esforç que feu per fer-nos partíceps d'aquesta màgia: són unes setmanes molt especials, en les que tots estem aprenent molt!!

I com ens emociona sentir-los parlar de l'optimisme, de l'alegria, de l'amor, l'autoestima... Posar paraules als sentiments i a les emocions no és gens fàcil, ni tan sols per un adult, així que veure que un nen de 7 anys i un de 4 ho fan amb tanta facilitat... És genial!!!

I viure situacions, com la d'aquest matí, que ( com tants d'altres matins), a casa es crea una situació un pèl caòtica: presses amunt i avall, els esmorzars, que si em vesteixo jo, que si vull que m'ajudis tu... I enmig de tot això, en Nil (amb els seus enormes 4 anyets) m'apareix amb el saquet de llavors i em diu: "Té mama, necessites alegria!" Us podeu imaginar com m'he quedat! Doncs sí, més sovint hauríem d'aturar-nos i gaudir més de cada petit instant! Ens cal aprendre molt dels infants!!

Explicant el conte de La muntanya, aquest vespre, l'Unai s'ha exaltat quan en Pol plorava, i 'ha dit: "oh mama... Ara la muntanya també plorarà..."

I en Nil ha dit que era una muntanya màgica, com el "meu" bosc màgic mama!!!!

Com cada dia, ens ha servit per parlar, per reflexionar i per compartir un moment únic i especial!!!

Mil gràcies!

Alícia

-------------------------------------------

Gràcies pel vostre projecte. Gràcies per fer-lo creïble, perquè treballeu de manera coherent, perquè el vostre esforç ha sigut visible per nosaltres, els pares, a través d'aquesta finestreta que ens heu ofert cada dia perquè ho poguéssim veure i entendre.  Gràcies per aconseguir que l'esperit de La Granja s'instal·lés a casa durant un mes, que per cert ens ha passat volant, en el qual el més important ha sigut  tota la vivència de l'Ariadna amb vosaltres. Les converses al vespre han girat entorn a les coses que ha après, a les coses que sabia però que ha pogut gaudir i reforçar, i el millor de tot és que l'eix ha sigut emocional i no material.

Gràcies per la teva actitud propera, per respondre els meus correus i atendre les meves inquietuds pacientment com si fos la única mare, de la única nena de l'esplai: Flipant!!
 

Gràcies a tot el personal amb el que hem pogut tractar: agraeixo infinitament el somriure matinal d'en Marc, rebossant de cordialitat i bon rotllo cada dia, en el moment de l'autocar (al arribar i al marxar), i la responsabilitat amb la que treballa. Els mil motius que la Montse i la Raquel li han donat a l'Ariadna perquè sempre les estigui anomenant súper contenta i la manera com la Montse ens va atendre el dia que la vàrem conèixer. Les cançons que han sortit de la guitarra de l'Albert i que s'han tornat cantarelles despistades que sonen a totes hores per casa simplement quan un se sent relaxadament feliç. 
 
I què puc dir del cavalls que tu no sàpigues??, jajajaja. Sóc conscient que és injust personalitzar tant, que l'equip que feu el componen moltíssimes persones més però permet-me la llicència, doncs aquestes persones han sigut la cara i ulls de la granja per a nosaltres. I la resta de coses: el Va d'Educació, el blog, les cartes a la Vanguardia, la vostra filosofia per l'educació, tot plegat, val molt i molt la pena així que continueu si us plau, que nosaltres mentre puguem estarem encantats de seguir-vos.
 
GRÀCIES,  Àngels

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 • Hola Cristina. 

Les meves filles, l'Ainhoa i l'Eva, han passat uns dies a La Granja. Gràcies!!!! Gràcies per l'amor donat aquests dies, gràcies per l'autoestima regalada, gràcies per la responsabilitat compartida.... el món aniria més bé amb una Granja a casa . Ha estat un plaer per elles i una gran experiència. 

Isabel

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bon dia!!

Ha sigut el primer estiu que portem les nenes al vostre esplai. Ens ha agradat. Sí, de debò. I la veritat és que ens hem adonat que no només elles han après. Nosaltres també. Hem après que la nostra filla és més autònoma del que ens pensàvem i que som massa proteccionistes (defecte de la fàbrica de pares, suposem). El dia del festival  vam entendre que ella ens reclamava la seva independència, ens estava demostrant que podia anar sola als llocs...i no vam patir!! Quina sensació més estranya. Campava la boira recordant-nos que aquell divendres manaven ells i que ja ens aniria ensenyant els racons a mida que el seu horari mental s'anés complint. I la petita estava entusiasmada amb el Pimienta i ens explicava les seves reaccions alhora que ens ensenyava com tocar-li el morro i fer-li moixines. Ella sí que s'ha descobert a sí mateixa. Només han estat 3 setmanes, però han sigut suficients com per experimentar situacions ben diferents. Totes dues ajuden més a casa, es manifesten de tant en tant (tenen la família desconcertada!! es posen d'acord i comencen a voltar amb les mans enlaire cridant: "manifestació, volem anar a la platja!!"...i altres reivindicacions diverses). Ja hem fet una reunió de 4 on hem fet propostes i hem arribat a acords en moments de tensió, cansament, gana i poca predisposició a ajudar. Tot molt democràtic...ja, ja, que bona falta ens fa avui en dia!!

Ara que escrivim tot això ens adonem que ens heu fet treballar molt, també a casa!!  . Donar les gràcies probablement és poc, però és de les poques paraules que diuen molt. La Clara, la Meri, en Manel Duset, l'Anna, la Carlota, el Fuego, l'Alonso....ens els coneixem a tots i ja formen part de la família.

Una petonàs i una abraçada!!!

 Josep i Cristina

--------------------------------------------------------------------------------------------

 • Hola Cristina,

Sóc la mare dels germans Ariadna i Gerard Lazzaro i vull expressar-vos la meva felicitació per el vostre treball,  aquest any els meus fills han vingut durant aquesta setmana i la veritat és que estan encantats,  arriben amb els ulls brillants d`emocions i diuen que ha estat un dia especial.

Com a mare preocupada per l’educació dels meus fills  agraeixo l’existència de la Granja Escola,  aquest any sols hem fet un tastet , però de ben segur que us tindré present per el pròxim estiu i que els meus fills puguin gaudir més de les vostres activitats. Sou un regal per la infància del nens, sens dubte els adults del futur.

Gràcies per ser i per estar.

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 • La meva filla Judit ja us troba a faltar, està pensativa, tristona i li surt una rebeldia quan vols parlar amb ella. Falta menys d'un any per "sant tornem'hi, el temps passa ràpid. Li dic. Extraordinàriament meravellosa la seva resposta: "Mama estic trista perquè són persones molt importants per mi."

      Francament, jo també estic amb ella. Bon estiu!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 • Sóc la Núria, la mare de l'Aina , del grup de la Carla. Fa dies que us vull escriure.

Vull felicitar-vos, estem molt contents de l'esplai. Crec que és un casal fantàstic i els nens s'ho passen súper bé. L'Aina venia súper contenta i acabava el dia esgotada però molt emocionada. Gaudiu d'un entorn i un espai genial, que dóna una llibertat i unes possibilitats als nens, excel·lents. És fantàstic!

Quan jo era petita, tenia la gran sort d'anar-me'n cada any de colònies 15 dies a la muntanya. Doncs, quan vinc a portar i a recollir l'Aina aquí a la granja, m'envaeix un preciós record de quan jo era petita i m'ho passava tan i tan bé. I sóc molt feliç de poder portar-la a l'esplai, perquè ella també pugui viure una experiència semblant.

També vull dir-te que estic molt i molt contenta amb la seva monitora, la Carla. Cada dia la veig i parlo amb ella i m'agrada molt, però el més important és com se sent l'Aina amb ella, està molt feliç, tranquil.la i encantada !!! També comentar-te que s'ha preocupat molt per l'Aina i m'ha trucat en alguna ocasió per interessar-se per ella i per motivar-la a què vingui. Això és molt d’agrair!!!

Un petó i una abraçada de casa nostra!

 (Ah!! La petita Jana, de quatre mesos, ja està a la llista dels petits grangers pel setembre 2013!!!)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Hola bon dia a tots els de la Granja!!

Després del festival del divendres i el magnífic escrit que va rebre el meu fill Carles juntament amb la foto del Cavall, he estat pensant molt en que dir-vos, i després de dos dies només em ve al cap una cosa: MIL GRACIES A TOTS I A TOTES ELS QUE FEU POSSIBLE LA MÀGIA DE LA GRANJA!!!!! 
 
Gràcies des del primer a l'últim, gràcies al Marc per acompanyar-los tant bé a l'autocar i ser un punt de referència per a tots els pares, gràcies a la Graziella i als assistents, per acompanyar al Carles cada dia (ah, i per ajudar-lo a trobar gairebé tots els objectes que ha anat perdent cada dia!!) Gràcies a les cuineres , al personal de neteja, i als animals de la granja, per fer que en Carles hagi gaudit d'un fantàstic mes de Juliol, i com no gràcies Cristina pels correus de cada dia, per obrir una gran finestra diària a