PETITS GRANGERS

Inici > Activitats > Escoles i Instituts > COLÒNIES ESCOLARS > PETITS GRANGERS

EMPATIA | CONTACTE AMB ANIMALS I NATURA | PACIÈNCIA

L’objectiu és acostar als infants a l’entorn natural d’una granja per a què puguin observar i aprendre com viuen els animals alhora que potenciem el respecte, la capacitat d’observació i el treball cooperatiu.

ED. INFANTIL I CÍCLE INICIAL (3 dies - 2 nits)

AJUDEM A LA PAGESA PEPA: Mitjançant la fantasia conscienciem als infants de la importància de cuidar i respectar els animals.

ELS ANIMALS DE LA GRANJA: Recorregut pel núcli zoològic tot observant els animals, tocant-los i aprenent com viuen, què mengen, com es reprodueixen i què aprofitem nosaltres d’ells, alhora que treballem els sentits, la capacitat d’observació i d’escolta.

LES GALETES DE LA PEPA: Farem galetes per berenar i veurem com es transformen els aliments.

L’HORT DE L’ESPANTAOCELLS: Observem les verdures i hortalisses de temporada, treballem la terra i preparem una amanida per menjar mentre potenciem el treball cooperatiu.

PASSEIG EN CARRO: (ed. Infantil) viurem l’experiència de pujar en un carro portat per un cavall.

PASSEIG A CAVALL: (cicle inicial) viurem l’experiència de pujar a cavall dins la pista d’equitació.

DESCOBERTA DEL BOSC: Aprenem aspectes dels seus habitants, plantes i animals, alhora que treballem la capacitat d’observació i d’escolta.

CIRCUIT D’AVENTURA: De forma dinàmica i divertida treballarem la psicomotricitat envoltats de natura.

LA PAGESA PEPA ENS FA UN REGAL: Aquest entranyable personatge ens farà entrega d’un ou màgic per a la classe que ajudarà a treballar des de l’escola el compromís i la responsabilitat.

ELS PASTORS I EL RAMAT: Treurem un ramat a pasturar i amb l'ajuda de tot el grup els haurem de dur a un tancat. Posarem a prova la nostra capacitat de coordinar-nos, la iniciativa, la responsabilitat i la perseverança.

EL MISSATGE DE LA VACA CARLOTA: joc de pistes amb llanternes on podrem observar la vaca Carlota a la nit.

EL CONTE DE BONA NIT: Mitjançant els contes potenciem la imaginació dels infants alhora que els relaxem per anar a dormir.

Animals: cavalls, ponis, burro, vaca, porcs, porc senglar, conills, cabres, ovelles, emú, gallines, galls, ànecs, oques, gall d’indi.

 

Aquest programa es pot adaptar a 2 dies (1 nit)