LA PREHISTÒRIA

Inici > Activitats > Escoles i Instituts > COLÒNIES ESCOLARS > LA PREHISTÒRIA

TREBALL EN EQUIP | CONCIÈNCIA D’ON VENIM

L’objectiu és apropar als alumnes al món de l’arqueologia mitjançant activitats dinàmiques i divertides alhora que potenciem la seva capacitat d’observació i interpretació, i entrenem el treball en equip i la creativitat.

CÍCLE INICIAL, CÍCLE MITJÀ, CÍCLE SUPERIOR (3 dies - 2 nits)

EL MÓN DELS ARQUEÒLEGS: Introducció al programa.

TREBALLEM AL JACIMENT: Aprendrem de manera pràctica com es treballa en un jaciment arqueològic alhora que potenciem la capacitat d’observació i interpretació, així com la capacitat per coordinar-se i treballar en equip.

CIRCUIT INDIANA JONES: Pista americana on haurem d’entrenar els nostres sentits com fa el “famós arqueòleg Indiana Jones”.

TALLER DE PINTURES RUPESTRES: Tal i com ho feien els nostres ancestres representarem les nostres vivències amb les tècniques de la prehistòria.

AL BOSC AMB ULLS D’ARQUEÒLEG: Recorregut pel bosc on observarem i recollirem elements naturals per construir eines. Potenciarem la capacitat d’observació i la creativitat.

CONFIEM AMB LA TRIBU: Circuit al bosc on posarem a prova la nostra confiança amb els membres de la tribu.

TIR AMB ARC: Practicarem la punteria i la paciència amb els arcs i les fletxes. I descobrirem alguns animals prehisròrics que ja fa anys que s'han extingit.

SOM UNA TRIBU: Crearem els símbols de la nostra tribu prehistòrica: un tòtem, amulets tribals, pintures.

CONSTRUÏM UN POBLAT: Construirem un poblat rehistòric dins del bosc, utilitzant pals, fulles i la nostra creativitat.

FESTA DISCO: Ballem per superar la vergonya i millorem la cohesió.

SOTA ELS ESTELS: Recorregut amb llanternes pel bosc on viurem l’emoció del bosc a la nit i escoltarem antigues llegendes.