L'HORT DE LA VIDA

Inici > Activitats > Escoles i Instituts > COLÒNIES ESCOLARS > L'HORT DE LA VIDA

CONSCIÈNCIA EMOCIONAL | AUTONOMIA EMOCIONAL | TREBALL EN EQUIP

Un conte, llavors d’alegria, un hort, la màgia, un desig, la fortalesa, un somni… L’objectiu és prendre consciència emocional i entrenar la gestió de les emocions amb l’ajuda del conte “L’hort de la vida”. Entendrem les emocions bàsiques; la por, la ràbia, la tristesa i l’alegria.

CICLE INICIAL I CICLE MITJÀ (3 dies - 2 nits)

ACONSEGUIM LES PEDRES : Per aconseguir les pedres haurem de ser valents i superar diferents reptes treballant junts en equip al circuit d’aventura. Entrenem el treball en equip.

TROBADA AMB LA SENYORA POR (bosc màgic): Coneixerem una senyora de qui tothom fuig. Escoltant-la comprendrem què és la por, per a què serveix i per què tots la tenim. També ens parlarà de la seva amiga, la senyora Valentia. Treballem la consciència emocional.

GAUDIM DE L’ALEGRIA AL TOBOGAN: Gaudirem de l’alegria, una emoció que ens ajuda a transformar els problemes en dolces llaminadures, a més de ser l’emoció que més ens motiva i ens mou. Entrenem la competència per autogenerar emocions positives.

TROBADA AMB LA SENYORA RÀBIA (bosc màgic): Una senyora molt forta i incompresa a la que no li agraden les injustícies... Caldrà que li deixem espai dins del nostre cor per saber quina és la seva missió amb cadascú de nosaltres. Treballem la consciència emocional. 

EL CIRCUIT D’EMOCIONS: Pista americana que ens ajudarà a sentir diferents emocions, conèixer-les i fer-nos amics d’elles mentre ens ho passem d’allò més bé. Entrenem el treball en equip i l’autocontrol emocional.

TROBADA AMB LA SENYORA TRISTESA (bosc màgic): Una noia una mica mandrosa i delicada que ens ajuda a guarir les nostres ferides de l’ànima per fer-nos més forts i savis! Ens explicarà com treballa cada vegada que patim. Treballem la consciència emocional. 

LA BOTIGA DE LES LLAVORS: Moment per decidir què volem plantar al nostre hort de la vida i què no. Treballarem l’autonomia emocional i la presa de decisions.

LES MEVES LLAVORS: Elaborem el nostre farcellet on guardarem les llavors que cadascú ha comprat, aquelles que volem tenir a prop. Treballem la consciència emocional.

UNES LLAVORS PER A LA CLASSE: L’alegria, la paciència, la responsabilitat i l’empatia s’hauran de regar al llarg del curs i seran el nostre ancoratge emocional per no oblidar-nos d’entrenar-les durant l’any. 

CONTE DE BONA NIT: Expliquem el conte de L’Hort de la Vida sota els estels i ens relaxem per anar a dormir.

EL BOSC A LA NIT: Passeig pel bosc amb llanternes on entrenarem la valentia en superar la por a la foscor.

 

Aquest programa es pot adaptar a 2 dies (1 nit)